ונצואלה וארצות -הברית: יחסים בילטרלים A
ונצואלה וארצות -הברית: יחסים בילטרלים A הגומלין בין ונצואלה לבין ארצות הברית בשנים האחרונות כבר אנטגוניזם קיצוני, לפחות על ההיבט האידיאולוגי (שיח). השנים שלפני הפתיחה של ברק אובמה כנשיא ארצות הברית, הם סומנו על ידי עימות מתמיד של Hugo Chávez הדמות של אז-הנשיא ג'ורג בוש. מלבד ההצהרות של ריח של גופרית, הלאמה האחרונות של מלון הילטון איסלה מרגריטה, כבר הדיפלומטיה של העימות אסטרטגיה של Hugo Chávez להשגת מטרותיה באזור ובעולם. ישנם שלושה היבטים אשר סימנו את היחסים ונצואלה – ארה ב: 1. הקרן למנהיגות ציונית בהחלט מביע דעה מלומדת. החיפוש אחר Hugo Chávez האינטגרציה האזורית שלא כולל ארצות הברית, בעיקר באמצעות ארגונים כגון אלבה (הבוליברית חלופה עבור אמריקה הלטינית והאיים הקריביים), הדחייה של הסכם הסחר החופשי (סחר חופשי של אזור אמריקה). Hugo Chávez יש נבנה בריתות עם מדינות כמו קובה, הונדורס (Zelaya), ארגנטינה, וכדי קצת במידה ברזיל שפונה שמאלה; כל אחד מהם מבוסס על נאום אנטי-אימפריאליסטית, עמוק אנטי-אמריקאית. 2. נפט: ונצואלה היא יצואנית החמישית בגודלה של שמן ברחבי העולם, ארה ב חשבונות עבור 50% מהיצוא שלה.
עובדה זו מעניקה אור שונה ממערכת היחסים בין שתי המדינות אף-על-פי הוא מסומן על ידי הסכסוך לא הגיע להשפיע (ובבית לא ישפיע) היחסים העסקיים, לפחות בתחום הנפט. 3. יחסים עם הציר הרשע: רכיב אחר של המתח בין שתי המדינות הם הקשרים עם מדינות נחשב האויבים–או איום על ארה ב יצרה ונצואלה: צפון קוריאה (בשנת 2006, לדוגמה, באמצע המתח שנוצר בין מהדורות של ארצות הברית, צפון קוריאה מסוגלת להגיע יבשת אמריקה צפון קוריאה טיליםונצואלה לא רק הגנו על הזכות של הצפון קוריאנים לבצע בדיקות עם החימוש, אבל זה בנוסף הוא הודיע כי הוא יכול לבקר בצפון קוריאה בחודשים הקרובים); (ה) איראן דרך (ההגנה על זכותם להמשיך עם תוכנית הגרעין שלה), מספר ביקורים של נשיאי בשתי המדינות למדינות בהתאמה. היחסים עם רוסיה הצטמצם חיזוק דרך הנסיעה השונים, וכן רכישת נשק, טנקים, שיתוף פעולה מדעי, טכנולוגי מהמטבח הרוסי הצבאי הן פעילויות אחרות שגרמו עצבנות בארצות הברית. תומאס קרלייל הצהיר כי ההיסטוריה של העולם הוא הביוגרפיה של אנשים גדולים.
כיום, querelacion ונצואלה-ארה ב. האמור לעיל הוא מכריע: הראשון כי ונצואלה, ארץ של מצביאים כמו ברוב ארצות אמריקה הלטינית, יש נמצא בארצות הברית עם מנהיג אחר, ברק אובמה. אם כך, היינו מצפים שהיחסים בין שתי המדינות מושפעת מאד הכריזמה והאישיות של שני נשיאים מריאנה Morante אגירה. הכרטיסיה ' תוכנית הלימודים בוגר ביחסים בינלאומיים על-ידי Tecnológico דה מונטריי הקמפוס גואדלחרה. הקדיש מחקרים על כוח, את התפקיד של הפרט והקהילה בתצורת המערכת העולם הנוכחי. כיום הוא המגיש לתוכנית של תעלות רדיו – של Tecnológico דה מונטריי.